Technologie

De sleutel tot onze technologie is het gebruik van fluorescerende kleurstoffen die zonlicht absorberen en opslaan in zonnecellen op de zijkant van het glas.

Het principe van ons ontwerp is gebaseerd op ‘luminescent solar concentator’ technologie. Een materiaal met hoge brekingsindex (glas, polymeren) wordt gebruikt als golfgeleider om licht te concentreren.

Onze fluorescerende inkt is geprint op glas of tussenlagen, dat het licht concentreert en naar de zijkanten van de glasplaat leidt. Dit resulteert in een duidelijk zichtbare print dat kan worden gebruikt om energie te winnen, het maken van bewegwijzering en ter decoratie. Aan de zijkanten van de geprinte glasplaat zitten zonnecellenstrips waarmee de energie kan worden gewonnen. Hiervoor worden flexibele, dunne zonnecellen gebruikt die geïntegreerd zitten in de constructie zelf en de energie kunnen opslaan in een geïntegreerde batterij. Naast het opslaan van energie, kan de print ook gebruikt worden om ’s nachts licht uit te stralen door het principe om te draaien. Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden om energiewinning en visualisering te combineren.


Wil je meer over ons weten?